Binnen Schilderwerk Laten Uitvoeren

Naast het latex spuiten van muren en plafonds kunt u bij mij ook terecht voor binnen schilderwerk. Zo bracht ik lak een aantal jaren geleden nog aan met de kwast, doe ik dat nu met een professionele verfspuitmachine.

De reden waarom ik dit met een spuitmachine ben gaan doen is omdat spuitwerk een mooier resultaat geeft dan kwasten of rollen.

(Mits je natuurlijk goed overweg kunt met de spuitmachine)

In dit artikel ga ik je informatie geven over mijn binnen schilderwerk.

De werkwijze die ik hanteer

Al het houtwerk dat gespoten moet worden wordt eerst netjes geschuurd met korrel p180. Ik gebruik meestal materialen van progold of 3M. De reden waarom ik deze merken gebruik is omdat ik hiermee een mooiere afwerking krijgt dan met goedkopere merken.

Zodra alles netjes geschuurd is word alles goed afgenomen. Wanneer er geen stof meer aanwezig is wordt alles netjes gekit en eventueel bij geplamuurd. De kwaliteit kit die ik gebruik is ook weer een kit van progold en heet pro gold non crack. Dit is een elastische kit en scheurt absoluut niet. Deze kit is ideaal voor hoeken bij muren, plafonds en bij kieren van traptreden.

Nadat al het houtwerk goed bijgewerkt is zorg ik dat het één en ander afgedekt is. Denk aan vloeren of niet te spuiten onderdelen.

Wanneer alles 100% naar wens is, geen stof, alles glad etc maak ik mijn spuitmachine klaar. Zodra er kale plekken op houtwerk aanwezig is spuit ik altijd eerst een kwaliteit grondverf. De grondverf die ik gebruik is Sigma Nova Spray Primer. Voor het spuiten van lak gebruik ik weer Sigma Nova Spray Satin.

binnen schilderwerk

Prijzen binnenschilderwerk

Voor het lakspuiten van deuren, trappen, kozijnen etc hanteer ik 40 euro per m2 exclusief btw. De reden waarom deze m2 prijzen hoger zijn dan het latex spuiten van muren en plafonds, komt omdat bij het voorbereiden veel meer komt kijken.

Denk aan het schuren, afnemen, plamuren, gronden etc. Dit neemt veel meer tijd in beslag dan latex spuiten.

=> Klik op deze link om meer te weten te komen over mijn spuitwerk

Zelf binnenschilderwerk uitvoeren?

Indien je zelf houtwerk wilt gaan spuiten zal ik je een aantal tips geven.

Tip 1 – Professionele machines gebruiken.

Zorg altijd dat je werk met professionele machines. Het resultaat wordt dan altijd mooier dan dat je dit niet zou doen.

Voor het schuren van al het houtwerk raad ik je de schuurmachines aan van Festool. Indien je niet wilt investeren in een nieuwe machine raad ik je marktplaats.nl aan. Op deze site staan vaak gebruikte festool schuurmachines voor voordelige prijzen.

De spuitmachine die ik aanraad voor het spuiten van het houtwerk is Graco. Dit is de marktleider op het gebied van spuitmachines.

Wil je in de toekomst je wanden en plafonds ook spuiten, dan kan dit ook met deze machine.

Het is een grote investering, maar de moeite waard!

Tip 2 – Zorg voor een goede voorbereiding!

Voordat je gaat spuiten zorg er dan voor dat al het houtwerk goed glad is. Kieren moeten dichtzijn en waar geen spuitnevel dient goed afgedekt te worden. Zorg je daar niet voor dan ben je langer bezig met schoonmaken dan het spuiten zelf.

Tip 3 – Machine cleanen

Nadat je klaar bent met het lak of latex spuiten is het erg belangrijk om de spuitmachine goed schoon te maken.

Vergeet dit nooit, anders kun je de machine niet meer gebruiken.

Wil je het spuitwerk toch liever uitbesteden?

=> Klik dan hier voor het aanvragen van een offerte.

Scroll naar boven