Gestucte muur schilderen? Zijn je muren net opgeleverd door de stukadoor? Goed nieuws, in dit artikel ga ik je onthullen hoe je het strakste resultaat kunt krijgen. Tevens heb je de mogelijkheid om mij in te huren, mocht het niet lukken of als je zelf geen tijd ervoor hebt.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat je gaat beginnen met het schilderen van je net gestucte muren is het belangrijk dat je eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoerd. Plak of dek de vloer, deuren, korzijnen etc goed af en demonteer alle stopcontacten/lampen etc. Een net opgeleverde muur zuigt heel erg. Om ervoor te zorgen dat de latexlaag die je op de muur gaat aanbrengen er mooi op komt, is het belangrijk eerst een voorstrijklaag aan te brengen.

Nadat je de muren en eventueel plafonds hebt voorgestreken kun je de hoeken en naden kitten. Deze optie is natuurlijk aan jezelf. Wil je een nog strakker eindresultaat, dan raad ik je natuurlijk aan om de hoeken en naden wel te kitten. Is het voor jou niet zo belangrijk, dan kun je het laten zitten. Mocht je toch van plan zijn om de hoeken en naden te kitten, gebruik dan wel een kwalitatieve goede kit. Je voorkomt dan namelijk later scheuren in de kitlaag. De kit waar wij vaak mee werken is de noncrack acrylaatkit van Progold.

Gestucte muur schuren

Voordat je voorstrijk of latex op de muren gaat aanbrengen is het verstandig om de muren te checken. Bekijk de muren goed en als je oneffenheden ziet, schuur je deze weg. Bij het schuren is het belangrijk om een korrelgrote te nemen van 240 of hoger. Je wilt namelijk geen krassen in het stucwerk maken, toch?

Naast het schuren van de wanden en of plafonds kun je ook kleine deuken tegenkomen. Deze deuken kun je repareren voordat je de gestucte muren gaat schilderen met Renoband. Renoband is een schuimachtige plamuur waarmee je de gaten/deuken van je muren kunt opvullen.

Muren rollen of spuiten?

Zodra je klaar bent met de voorbereidende werkzaamheden kun je de gestucte muren gaan schilderen. Met een kleine roller en kwast breng je eerst onder, boven en aan de zijkant latex. Daarna pak je de grote roller en rol je van boven naar beneden. De banen overlap je elke keer voor de helft, zo zorg je ervoor dat de latexverf goed dekt.

Wil je ervoor zorgen dat je nog strakker resultaat krijgen met gestucte muur schilderen? Zo ja, kies dan voor latex spuiten op wanden en plafonds. Met latex spuiten kun je namelijk een nog strakker resultaat krijgen. Wel moet je erg goed afplakken en verspuitbare verf gebruiken.

Goede verspuitbare verf!

Een goede verspuitbare latexverf waar wij mee werken is de latexverf van Sigma. Zodra we een woning mooi gaan spuiten met latex, nemen we altijd Sigma Superlatex Schrobklasse 1 verf. Deze verf is goed te reinigen en erg sterk. Maakt het voor jou niet zoveel uit welke latexverf er gebruikt wordt, maar wil je een goede dekkende verf, dan is de schrobklasse 2 latexverf van Sigma ook erg goed om te gebruiken.

Sigma Superlatex Matt Latexverf

Maak gebruik van onze diensten:

Wij zijn gespecialiseerd in latex spuiten van gestucte muren. Bij alle spuitopdrachten maken we gebruik van kwaliteit latexverf. Tevens heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 spuitwerk pakketten. Pakket 1 is een stuk duurder dan pakket 2, waarom ontdek je via deze link:

Klik hier voor de spuitwerk pakketten.

Scroll naar boven