Oppervlakte om te verven opmeten

Een van de redenen waarom het spuiten van verf vaak goedkoper is dan het verven met een kwast en roller, is omdat de grotere oppervlaktes sneller voorzien kunnen worden van een mooie laag verf.

Als een verfspuiter jouw wanden of plafond komt spuiten, is het van belang om het goede aantal vierkante meter door te geven. Wanneer de verfspuiter exact weet hoe groot de oppervlakte is, kan hij een scherpe offerte sturen. Zelf kun je heel gemakkelijk berekenen hoe groot het oppervlakte in vierkante meters is.

Klik op deze link om meer te lezen over spuitwerk.

Oppervlakte in vierkante meter

Om te bepalen hoe groot de oppervlakte is, kun je zelf aan de slag door de ruimte op te meten. Een rechte wand is relatief eenvoudig op te meten. Je meet het aantal hoogtemeters en ook de breedte van de wand, en die vermenigvuldig je met elkaar.

Als een muur bijvoorbeeld twee meter hoog is en vier meter breed, dan heeft de muur in totaal een oppervlakte van acht vierkante meter. Voor een plafond dat je wil laten spuiten geldt hetzelfde, de lengte maal de breedte van het plafond berekent het totaal aantal vierkante meters.

Meten met digitale meetapparatuur

Niet elke muur of plafond is even makkelijk op te meten. Een muur met een schuine afloop bijvoorbeeld is moeilijker te meten dan een rechte muur. Bovendien is een ruimte soms groter dan je meetlat lang is, waardoor je moeilijk kunt meten. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van digitale meetapparatuur.

Met digitale meetapparatuur kun je heel nauwkeurig in vrijwel iedere ruimte de afstand tussen twee punten opmeten. Je houdt het apparaat aan de ene kant van de wand, en via een zichtbare laserstraal schijn je op het einde. Op het display krijg je vervolgens op millimeters nauwkeurig te zien wat de afstand tussen beide punten is. Veel professionals werken ook met dergelijke apparatuur.

Een andere manier om nauwkeurig te meten, is wanneer je de originele bouwtekeningen in bezig hebt. Dit is bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning het geval. Op deze tekeningen staan tot in detail beschreven wat de afmetingen van de wanden en plafonds zijn, zodat je bepaalde stukken niet zelf nog hoeft op meten.

Meerdere ruimtes opmeten

Zijn er in jouw huis meerdere ruimte die je wil laten spuiten, dan is het aan te raden om de verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar op te meten. Uiteindelijk geef je het totaal aantal vierkante meters door aan de verfspuiter.

Houdt er rekening mee dat je bij bepaalde wanden of plafonds goed let op de ramen, deuren of de open ruimte van een trapgat. Deze hoeven niet meegespoten te worden en worden dus ook niet meegerekend met het aantal vierkante meters.

Klik hier voor de latex spuit tarieven per m2

Scroll naar boven