Renovlies behang gebruiken? Dit moet je weten voordat je start met behangen

Je woning is net opgeleverd door de aannemer of je gaat oude behang uit de woning verwijderen en renovlies behang gebruiken. Op deze pagina wil ik je het één en ander vertellen over renovlies behang.

De voor en nadelen, kosten van het laten behangen, wat wij voor je kunnen betekenen en nog veel meer. Tevens geven we verschillende adviezen voor het resultaat dat jij graag wilt.

Waarom renovlies behang gebruiken

Zodra de muren van je woning kaal zijn opgeleverd, dus niet zijn gestuct bied renovlies de oplossing. Renovlies ook wel glasvezelbehang genoemd is een sterke behang dat goed overgeschilderd of gespoten kan worden.

Vaak krijg ik de vraag of het mogelijk is om direct over kale wanden te schilderen of te spuiten. Zodat mensen niet aan het behangen hoeven te beginnen of een dure stukadoor hoeven te laten komen.

Het is mogelijk natuurlijk om direct op de kale wanden te schilderen of latex te spuiten. Alleen raadt ik het niet aan. Omdat je namelijk na het spuitwerk allemaal piepkleine gaten ziet. Daarom raad ik aan om altijd of renovlies behang te gebruiken of een stukadoor te laten komen.

Voordelen van behangen

Het behangen van renovlies brengt verschillende voordelen maar ook nadelen met zich mee. Het grote voordel van renovlies behang is, dat je geen dure stukadoor hoeft te laten komen. Daarnaast ben je na het afplakken klaar om te starten met witten. Ook ben je van alle kleine gaten af na het behangen.

Nadelen

Elk voordeel heeft ook zo zijn nadeel. Als er scheuren in het renovlies behang komen zijn deze goed zichtbaar. Het is nooit zo mooi strak als dat een stukadoor het kan krijgen. De banen zijn zichtbaar op de wand en het behang kan als het niet goed geplakt wordt na een aantal maanden op verschillende plekken loslaten.

Ervaring:

ervaring verf spuiten

=> Klik hier om meer ervaringen te lezen.

Ons advies:

Heb je een laag budget en hoeft voor jou het eindresultaat niet helemaal perfect te zijn, dan is renovlies behang voor jou een uitkomst. Of als je maar een paar wanden hoeft te behangen.

Ben je van plan om jarenlang in de woning te verblijven en wil je het mooiste resultaat? Kies er dan voor om alles door een professioneel stucbedrijf alles mooi vlak te laten stucen.

Voor vragen kun je contact opnemen via het contactformulier.

Scroll naar boven