Airless Spuiter Gezocht? Wij zijn snel beschikbaar:

Hi Kevin de airless spuiter hier! Goed nieuws! Voor kwalitatief airless spuitwerk ben je op deze pagina goed. Ik vind het erg leuk dat je mijn website hebt gevonden en ik raad je aan om direct alles door te nemen.

Op deze pagina ga ik je namelijk mijn spuitwerk verhaal onthullen. De ups and downs en hoe ik uiteindelijk een professionele latex spuiter ben geworden. Daarnaast kun je lezen wat de kosten ongeveer zijn, welke verf wij gebruiken etc.

airless spuiter

Hard Werken Voor Een Baas:

In 2015 werkte ik voor een schilderbaas. Elke dag steiger op steiger af om professioneel schilderwerk uit te voeren. Regelmatig kwam het voor dat hij alle complimenten kreeg en ik maar het werknemertje was die hem steunde. Tenminste zo voelde het voor mij.

Regelmatig had hij het erover dat hij graag meer latex spuitwerk wilde krijgen, maar niet wist hoe hij dat voor elkaar kon krijgen. Een aantal jaren later begreep ik waarom hij dit zo graag wilde. Straks meer hierover.

Op een gegeven moment was ik het zat. Niet alleen dat ik elke dag keihard voor zijn bedrijf werkte, maar ook om het feit dat ik elke ochtend van Alphen aan den Rijn naar Utrecht moest rijden. Als je bekend bent met deze route, dan weet je dat je regelmatig in de file kan komen.

Ik was het zat en wilde het gewoon niet meer! Het moest anders, dus besloot ik om afscheid te nemen van mijn schilderbaas en dit was best wel moeilijk. Je hebt toch jaren met elkaar gewerkt.

Maar goed! Hoe dan ook besloot ik om schildersbedrijf Zoetermeer te starten en ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb! Vandaag de dag krijg ik alle eer van het werk dat ik afgerond heb, heb ik meer vrijheid en kan ik mijn eigen tijden bepalen. Één woord, heerlijk!

Schilderwerk

Ik melde mijzelf aan bij de kvk, vroeg een zakelijke rekening aan en had al snel opdrachten. In de herfst, lente en zomer had ik altijd genoeg werk, maar in de winter had ik amper opdrachten.

Hoe zorg ik ervoor dat ik in de winter meer werk krijg? En daarnaast ook werk dat redelijk snel afgerond kan worden, zodat ik meer mensen kan helpen met verschillende projecten?

Opeen schoot het binnen, airless spuitwerk. Mijn baas had het er regelmatig over dat hij graag meer spuitwerk wilde hebben. Want airless spuitwerk kan erg snel uitgevoerd worden, is goedkoper dan rollen en het is super strak!

Ik moest mijzelf gaan focussen op het spuiten van wanden en plafonds. Want dan kon ik in de winter ook gewoon doorwerken.

Al redelijk snel investeerde ik in een professionele airlessverfspuit en ging aan de slag. Nu jaren later ben ik gespecialiseerd als airless spuiter en heb ik al diverse gave opdrachten mogen uitvoeren. Hieronder een greep uit één van mijn spuitwerkopdrachten. Door op de foto’s hieronder te klikken kun je ze in het groot zien:

Klik op de foto’s om de foto’s in het groot te zien:

=> Klik op deze link voor meer projecten

Wat is airless spuitwerk?

Wanneer je airless spuitwerk laat uitvoeren op muren of plafonds, wordt er gewerkt met een professionele airless spuitmachine. Deze spuitmachine werkt anders dan een reguliere verfspuit.

Met een airless spuitmachine wordt de verf onder hoge druk en zonder gebruik te maken van lucht door de opening van de spuit geperst. Omdat de verf door de smalle spuitopening geperst wordt, wordt de verf verneveld.

Op deze manier kan de latex spuiter in een korte tijd een groot oppervlak latex spuiten. Om te zorgen voor een hoogwaardig resultaat is het van belang dat de het oppervlakte dat je wil spuiten glad en egaal is.

Wat kost spuitwerk?

Bij ons heb je de kosten voor het spuitwerk zelf in de hand. Wij bieden namelijk 2 verschillende soorten pakketten aan. Heb je het zelf te druk om voorbereidende werkzaamheden uit te voeren of wil je al het werk uit handen geven, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor pakket 1.

Zodra je kiest voor pakket 1, dan voeren wij de gehele klus uit van a tot z. Denk aan werkzaamheden zoals stopcontacten/lampen demonteren, kozijnen, deuren etc afplakken, en het spuiten van 2 lagen kwaliteit latexverf.

Wij streven er altijd naar om de beste kwaliteit te leveren. Om dit te bereiken spuiten we in woningen alleen met schrobklasse 1 latex. In bedrijfspanden werken we vaak met een schrobklasse 2 verf. Straks meer over de latexverf.

Is je woning door de stukadoor gestuct? Dan spuiten we eerst een laag kwaliteit voorstrijk. De kosten gaan gaan dan iets omhoog.

Wanneer je kosten wilt besparen kies dan voor budget spuitwerk oftwel pakket 2. Je plakt dan zelf alles af waar beslist geen nevel op mag komen, haalt alle stopcontacten, lampen weg en laat ons alleen komen voor het spuiten van 2 lagen latexverf. Aan het einde van de opdracht als wij helemaal klaar zijn, ruim je zelf alles op.

Klik op deze link voor alle prijzen

Muren en plafonds spuiten met kwaliteit latexverf

Zoals eerder vermeld spuiten wij in woningen met een kwalitatieve schrobklasse 1 latexverf. Waarom schrobklasse 1. Om deze verf namelijk veel beter te reinigeren is dan een schrobklasse 3 verf. De Sigma Sigmatex Superlatex is de latexverf waar wij regelmatig airless spuitwerk mee uitvoeren.

In bedrijfspaden werken we vaak met een schrobklasse 2 verf. Aangezien er vaak stellingen voor de wanden komen te staan. Waar de mensen regelmatig aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld in een kantoor, werken we wel weer met schrobklasse 1 verf.

Sigma Superlatex

Werkzaamheden van a tot z

Hieronder zal ga ik vertellen hoe wij precies te werk gaan, om zo een betere indruk te krijgen van de werkzaamheden. De werkzaamheden die hieronder benoemd worden zitten allemaal in pakket 1.

Als eerst plakkt de airless spuiter alle kozijnen, deuren, trappen etc netjes af. Dit doen we met afplakfolie van progold of kip. Stopcontacten en lampen halen we van de muren en plafonds af, zodat ook daar geen nevel op komt. Wanneer de wanden en plafonds gestuct zijn lopen we deze langs en verwijderen we gipsrestjes van de wanden en plafonds.

Zodra we klaar zijn met de voorbereidende werkzaamheden starten we met het spuiten van voorstrijk. Alleen als er gestuct is natuurlijk. Anders starten we direct met het spuiten van latexverf.

Na het voorstrijk spuiten wachten we anderhalf uur. Zodra de voorstrijk goed droog is starten we met het kitten van alle openstaande hoeken en naden. Het kitten doen we overigens met een goede elastische acrylaatkit van Progold of Den Brave. Een anti crack kit om precies te zijn.

De volgende dag starten we direct met het spuiten van latexverf. 2 Uur later nadat er gespoten is controleren we alle wanden/plafonds of deze goed gespoten zijn. Als alles perfect is verwijderen we het afplakmateriaal en leveren de woning schoon op!

1500M2 Latex spuiten in bedrijfshal:

YouTube player

Offerte Aanvragen:

Via de link die ik je zo zal geven kom je op de tarieven pagina terecht. Op deze pagina staan de tarieven per vierkante meter per pakket. Je zal merken dat de tarieven per pakket enorm verschillen. Zodra je de tarieven hebt bekeken kun je een offerte aanvragen voor het spuitwerk.

Klik hier om de airless spuiter prijs per m2 te bekijken

Scroll naar boven