Plafond Spuiten? Wij zijn snel beschikbaar!

Plafond spuiten heeft de laatste jaren zijn populariteit gewonnen. Niet zo heel vreemd, want het spuiten van plafonds geeft een ontzettend strak eindresultaat.

Mede hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om het plafond te laten spuiten met latexverf in plaats van het te schilderen. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar is vaak ook voordeliger.

Het spuiten van verf is namelijk vaak een minder tijdrovende klus dan het schilderen van het plafond, waardoor er minder uren in rekening gebracht worden. Voor het laten schilderen van een plafond met de roller of kwast betaal je al snel 40% extra dan wanneer je kiest voor alles spuiten.

Wanneer u bijvoorbeeld 100 vierkante meter laat witten met de roller en kwast, ben je al snel 1500 euro exclusief btw kwijt. Kiest u voor alles airless spuiten, dan kunnen de kosten al dalen naar 1000 euro exclusief btw.

plafond spuiten

Latexverf spuiten

Een specialist op het gebied van verf spuiten zorgt voor een verbluffend resultaat op uw plafond. Met een speciale latexspuit kan een plafond niet alleen sneller afgewerkt worden, maar is het eindresultaat vaak ook mooier.

Wij werken met de Graco St Max 595 PC Pro voor het spuiten van muren en plafonds. Met de Graco Ultra Handheld spuiten wij vooral klein houtwerk. Denk aan trappen, deuren, kozijnen etc.

graco st max 595 pc pro latex spuitmachineGraco Ultra Handheld

Wanneer er wordt gekozen om het plafond te laten spuiten is de kans op banen, strepen en vlekken van de verf nagenoeg verdwenen. Met een verfroller bestaat de kans dat er op bepaalde plekken meer verf komt te zitten dan op andere plekken, terwijl dit met een verfspuit veel beter te verdelen is.

Bovendien is werken in de hoogte een lastig karwei omdat dit een flinke fysieke inspanning voor de armen is. Met een verfspuit is dit veel minder van toepassing.

Wanneer een plafond zonder spuit wordt geverfd, en dus met een gewone roller en kwast, gaat dit veel pijn in de armen opleveren. Men is namelijk voor langere tijd boven de macht aan het werken, wat grote fysieke problemen kan opleveren. Hoe groter het plafond is, hoe meer klachten. Hierdoor is verf spuiten op het plafond een ideale oplossing.

Verschillende soorten plafond spuiten

Vrijwel ieder plafond is geschikt om te spuiten met een verfspuit. Zo kan er op een glad latexverf gespoten worden, maar ook structuurplafonds zijn geschikt om verf te spuiten, zoals bijvoorbeeld een spack plafond. Hierbij is het wel noodzakelijk om de verf goed te verspuitenn in de gaatjes van het plafond.

Op plafonds waar wat beschadigingen zichtbaar zijn, zoals een grote kras of een deuk, is het aan te raden om deze oneffenheden weg te werken. Kieren kunnen bijvoorbeeld netjes gekit worden en kleine gaten kunnen geplamuurd worden met renoband. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Plafond spuiten, hoe werkt dat?

Het spuiten van een plafond gaat met een latexspuitmachine. Deze machine zorgt ervoor dat de verf onder hoge druk op het plafond wordt aangebracht. De druk is hierbij vaak rond de 180 bar. Door te spuiten met hoge druk kan de verf eenvoudig, netjes en goed verdeeld over het plafond worden aangebracht.

Van te voren wordt uiteraard alles afgeplakt, om er voor te zorgen dat er geen muren of andere zaken geraakt worden met de verf die op het plafond komt. Indien nodig kan er gekozen worden om verschillende lagen te spuiten.

Bij bepaalde plafonds is het van belang om eerst primer te spuiten, om vervolgens de eindlaag latex te spuiten. Gemiddeld heeft een plafond ongeveer twaalf uur de tijd nodig om volledig te drogen.

Nicotine Aanslag

Wanneer je nicotine aanslag op je plafonds of wanden hebt, wordt er een speciale Sigma plafond verf gebruikt. De Sigma Stainaway Mat. Met deze latexverf is nicotine aanslag weer mooi krijgen kinderspel.

In het contactformulier kun je doorgeven of je last hebt van nicotine aanslag. Hou er wel rekening mee dat de Sigma Stainaway mat een duurdere verf is dan de Sigmatex Superlatex mat.

stain away mat

Ruimte voorbereiden

Als je kiest voor latex verf spuiten op het plafond, dan is het van belang om de ruimte alvast goed voor te bereiden. De ramen, deuren en kozijnen worden door schilder Zoetermeer afgeplakt, maar hiervoor moeten de ramen, deuren en kozijnen wel schoon en vetvrij zijn.

Daarnaast is het aan te raden om de ruimte zo veel mogelijk leeg te maken, om de spuiter alle ruimte te geven om het plafond goed te kunnen spuiten.

Prijzen spuitwerk

De prijzen voor het latex spuiten van plafonds verschilt nogal. Wanneer u bijvoorbeeld zelf alles afplakt/afdekt worden de spuitprijzen goedkoper. Dit omdat de latex spuiter dan alleen hoeft te spuiten en dus minder arbeidsuren kwijt is.

Bij het zelf afplakken worden al prijzen aangeboden vanaf 4 euro exclusief btw. Goedkop latex spuiten valt onder pakket 1.

Zodra u kiest voor pakket 2 dan plakken wij alles voor u af, demonteren/monteren wij stopcontacten, spuiten we 2 lagen latex etc. De prijzen in pakket 2 zijn dan ook een stuk duurder dan pakket 1. Dit omdat we meer arbeidsuren kwijt zijn.

Door op de link hieronder te klikken komt u meer te weten over de prijzen voor plafond spuiten:

Klik op deze link om de prijzen te bekijken

Van grijze naar witte bakstenen muur:

foto bakstenen muur

In een groot pand was een grijze bakstenen muur aanwezig. Deze grijze muur hebben we mooi wit gespoten. Hieronder het resultaat:

foto spuitwerk bakstenen

300M2 Gespoten Houten Plafond:

YouTube player


=> Klik hier voor andere projecten

Belangrijke informatie:

Garantie:

Op ons spuitwerk krijg je 5 jaar garantie. Mocht het verf op één of andere manier loslaten, stuur ons een bericht en we komen het plafond spuitwerk graag herstellen!

Klanten kiezen voor plafond spuiten omdat:

Het laten spuiten een veel mooier resultaat geeft dan rollen, het 40% goedkoper kan uitpakken en het spuitwerk gaat een stuk sneller dan ouderwets schilderen.

Veel gestelde vragen:

Wat is jullie werkgebied?

Voornamelijk zijn wij actief in Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht. Zodra u verder woont is dat geen enkel probleem! Wij komen ook graag bij u plafond spuiten!

Hoe kan ik de kosten laag houden?

Je kunt de kosten voor het spuitwerk flink verlagen als je zelf al het voorbereidende werk doet. Met voorbereidende werkzaamheden bedoelen we dan, zelf alles wat niet gespoten dient te worden af te plakken, zelf alle stopcontacten demonteren en zelf alles na het spuiten opruimen.

Wil je een nieuwbouwwoning laten spuiten? En willen je buren ook spuitwerk laten uitvoeren? Doe dan samen met je buren een bestelling en de prijs zal een stuk voordeliger uitpakken!

Daarnaast kun je ook kosten besparen door alles in een wittint zoals wit of ral9010 te laten spuiten. We zijn dan sneller klaar met het spuiten. We hoeven namelijk de spuitmachine niet vaak te reinigen etc. Daarnaast is kleuren latex ook weer een stuk duurder.

Ben je snel beschikbaar?

Wij zijn aardig snel beschikbaar voor spuitwerk. Wel is het handig om altijd een aantal weken voordat er gespoten moet worden alvast een afspraak in te plannen. Geef daarnaast ook goed door via het contactformulier wat er precies allemaal uitgevoerd moet worden.

Welke kit gebruik je?

Voor het kitten van de openstaande naden, hoeken etc maken we gebruik van een goede acrylaatkit. De acrylaatkit waar we het meeste mee werken is de Progold Noncrack kit. We maken geen gebruik van goedkope acrylaatkitten!

Van welke schrobklasse maak je gebruik?

In woningen maken we meestal gebruik van de beste schrobklasse. Schrobklasse 1. In een magazijn werken we vaak met schrobklasse 2.

Klik op deze link om de prijzen te bekijken

Scroll naar boven