Plafond spuiten?

Wie bezig is met het verven van verschillende delen van het huis, zal vaak beginnen met de muren. De plafonds zijn echter ook een belangrijk onderdeel van de ruimte en ook het plafond mag dus worden voorzien van een mooie verflaag. Het schilderen van het plafond is echter een tijdrovende klus en bovendien is het fysiek een flinke inspanning.

Mede hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om het plafond te laten spuiten met latexverf in plaats van het te schilderen. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar is vaak ook voordeliger. Het spuiten van verf is vaak een minder tijdrovende klus dan het schilderen van het plafond, waardoor er minder uren in rekening gebracht worden.

Latexverf spuiten

Een specialist op het gebied van verf spuiten zorgt voor een verbluffend resultaat op uw plafond. Met een speciale latexspuit kan een plafond niet alleen sneller afgewerkt worden, maar is het eindresultaat vaak ook mooier. Wanneer er wordt gekozen om het plafond te laten spuiten is de kans op banen, strepen en vlekken van de verf nagenoeg verdwenen.

Met een verfroller bestaat de kans dat er op bepaalde plekken meer verf komt te zitten dan op andere plekken, terwijl dit met een verfspuit veel beter te verdelen is. Bovendien is werken in de hoogte een lastig karwei omdat dit een flinke fysieke inspanning voor de armen is. Met een verfspuit is dit veel minder van toepassing.

Wanneer een plafond zonder spuit wordt geverfd, en dus met een gewone roller en kwast, gaat dit veel pijn in de armen opleveren. Men is namelijk voor langere tijd boven de macht aan het werken, wat grote fysieke problemen kan opleveren. Hoe groter het plafond is, hoe meer klachten. Hierdoor is verf spuiten op het plafond een ideale oplossing.

Verschillende soorten plafond spuiten

Vrijwel ieder plafond is geschikt om te bewerken met een verfspuit. Zo kan er op een glad latexverf gespoten worden. Op plafonds waar wat beschadigingen zichtbaar zijn, zoals een grote kras of een deuk, is het aan te raden om deze oneffenheden weg te werken. Op die manier krijg je het mooiste resultaat.

Echter, ook structuurplafonds zijn geschikt om verf te spuiten, zoals bijvoorbeeld een spack plafond. Hierbij is het wel noodzakelijk om de verf goed aan te drukken in de gaatjes van het plafond. Dit kan met een roller.

Plafond spuiten, hoe werkt dat?

Het spuiten van een plafond gaat met een latexspuitmachine. Deze machine zorgt ervoor dat de verf onder hoge druk op het plafond wordt aangebracht. De druk is hierbij vaak rond de 200 bar. Door te spuiten met hoge druk kan de verf eenvoudig, netjes en goed verdeeld over het plafond worden aangebracht.

Van te voren wordt uiteraard alles afgeplakt, om er voor te zorgen dat er geen muren of andere zaken geraakt worden met de verf die op het plafond komt. Indien nodig kan er gekozen worden om verschillende lagen te spuiten. Bij bepaalde plafonds is het van belang om eerst primer te spuiten, om vervolgens de eindlaag latex te spuiten. Gemiddeld heeft een plafond ongeveer twaalf uur de tijd nodig om volledig te drogen.

Ruimte voorbereiden

Als je kiest voor latex verf spuiten op het plafond, dan is het van belang om de ruimte alvast goed voor te bereiden. De ramen, deuren en kozijnen worden door de spuiter afgeplakt, maar hiervoor moeten de ramen, deuren en kozijnen wel schoon en vetvrij zijn. Daarnaast is het aan te raden om de ruimte zo veel mogelijk leeg te maken, om de spuiter alle ruimte te geven om het plafond goed te kunnen spuiten.

=> Klik op deze link om ervaringen te lezen, prijzen te bekijken en een offerte aan te vragen

Nieuwbouwwoning laten spuitenWanden laten spuiten of rollen?Binnen SchilderwerkTrap laten spuiten?
Deuren SpuitenPlafond SpuitenMuren SpuitenVerf SpuiterPrijzen Latex Spuiten
SitemapAlgemene VoorwaardenPrivacy beleid