Nieuwbouwwoning laten spuiten

Voordat je kan gaan denken aan nieuwbouwwoning laten spuiten, is het belangrijk om de voorbereidingen goed uit te voeren. Doe je dit niet dan kun je aan het einde van de spuitopdracht voor verrassingen komen te staan.

Een van de zaken die je vooraf beter goed kunt doen, is het verven van de muren. Muren in een nieuwbouwwoning krijg je vaak kaal opgeleverd, waardoor je zelf nog moet kiezen wat je met deze muren gaat doen. Je kunt ze laten stucen en schilderen met roller en kwast, behangen of je nieuwbouwwoning laten spuiten.

Nieuwbouwwoning laten spuiten is de laatste paar jaar erg populair geworden. Ten eerste omdat professioneel spuitwerk erg mooi is en ten tweede omdat de kosten voor latex spuiten een stuk goedkoper zijn dan alles laten rollen. Wat ook erg super fijn is, is dat het spuitwerk onwijs snel gaat! Hierdoor kun je weer snel terecht in de woning.

Voordat ik start met dit artikel wil ik je eerst een aantal foto’s laten zien van mijn spuitwerk. Zo krijg je alvast een idee hoe strak het spuitwerk bij jou eruit kan komen te zien. Zie de foto’s:

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ number_of_columns=”4″]

Kale muren nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning die kaal wordt opgeleverd geeft je de uitgelezen kans om de muren te laten spuiten. In een bestaande woning is het altijd zoeken naar het juiste moment om je huis helemaal leeg te halen en om aan deze klus te beginnen. De muren in een nieuwbouwwoning zijn vaak helemaal kaal en glad opgeleverd.

Dat is voor het spuiten van verf een perfecte situatie. Als een muur nog heel ruw is, bijvoorbeeld vanwege oud stucwerk dat nog op de muur zit, dan moet deze eerst geschuurd worden en dan is nog maar de vraag of we het wel goed glad geschuur krijgen! Dat is bij een nieuwbouwwoning niet nodig. Wel is het belangrijk dat de muren saus klaar gestuct zijn.

Zodra de muren behangklaar zijn/worden opgeleverd kan er niet gespoten worden. Tenminste we kunnen wel spuiten over de wanden en plafonds, alleen zijn er na het spuitwerk allemaal kleine gaten te zien. Absoluut niet mooi! Mijn advies is dus je muren glad te laten stucen door een goede professionele stukadoor.

Verf spuiten in je nieuwbouwwoning

Een verfspuiter kan er voor zorgen dat jij een prachtig resultaat in jouw nieuwbouwwoning krijgt. Vooraf zal de airless spuiter er voor zorgen dat alles goed is afgeplakt en dat de ruimte leeg is.

Op deze manier kan de verfspuiter goed zijn werk doen. Nadat alles goed is afgeplakt zal er met een speciale verfspuitmachine gewerkt worden, en wordt de verf in zeer korte tijd op een mooie manier op de wanden gespoten.

Door deze speciale apparatuur word voorkomen dat na het spuiten banen of strepen te zien zijn. Dat risico loop je wel wanneer je alles laat verven met een roller. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor het spuiten van hun wanden en plafonds, in plaats van laten rollen.

Alle ruimtes in je nieuwbouwwoning

Wanneer je je nieuwbouwwoning opgeleverd krijgt, zijn alle ruimtes nog leeg. De ideale kans dus om in alle ruimtes te bepalen wat je precies met die ruimte wil. Verf spuiten kan daarbij een zeer goede optie zijn. Natuurlijk kun je de woonkamer of slaapkamers laten spuiten, maar ook andere ruimtes als de keuken, bijkeuken, hal of zolder zijn ook goede ruimtes om te laten spuiten.

Het is aan te raden om je vooraf goed te laten adviseren door een expert op het gebied van verf spuiten. Samen met de specialist kun je kijken naar alle specificaties van jouw nieuwbouwwoning, om zo te bepalen welke ruimtes je laten spuiten en welke niet.

Nieuwbouwwoning laten spuiten voordeliger dan rollen

Als je de wanden en plafonds in jouw nieuwbouwwoning laat spuiten, is dat vaak voordeliger dan wanneer je het laat verven met rollers. Dit komt omdat verf spuiten op een hele efficiënte en dus snelle manier kan. Het kost simpelweg minder uren dan het laten rollen. Hierdoor komt de prijs uit op ongeveer 7 à 9 euro per vierkante meter, terwijl je met rollen al snel 8 a 15 euro per vierkante meter kwijt bent.

Dus ben jij binnenkort de eigenaar van een mooie nieuwbouwwoning, denk dan nu alvast na wat je met de wanden en plafonds wil doen. Laat je adviseren, maak een goed plan, ontvang een scherp voorstel en zorg dat je uiteindelijk kunt genieten van prachtig afgewerkte wanden en plafonds in jouw nieuwe huis.

Klik op deze link om alle tarieven te bekijken

Verschillende diensten

Wij kunnen verschillende diensten voor je uitvoeren betreft nieuwbouwoning laten spuiten. Zo heb je de mogelijkheid om ons alles uit te laten voeren of gedeeltelijk. Straks meer over de verschillende pakketten die wij aanbieden.

Afplakken

Het latex spuiten moet goed gebeuren, dus willen we aan het einde niet lang bezig zijn met schoonmaken. Alles waar geen spuitnevel op mag komen, wordt netjes afgeplakt. Afplakken doen wij met kwaliteit afplakmateriaal van Progold.

Voorstrijken

De stukadoor heeft zijn best gedaan om de wanden en plafonds van de nieuwbouwwoning zo strak mogelijk op te leveren. Nadat het stucwerk droog is, is het erg belangrijk dat er eerst een voorstrijk/grondlaag aangebracht wordt. Kale wanden en plafonds zuigen namelijk heel erg. Door eerst een voorstrijklaag aan te brengen verminder je deze zuigkracht en vloeien de gespoten latexlagen strak op de wanden en plafonds.

Kitten

Onze kwaliteitsnorm staat hoog, dat betekent dat we het beste eindresultaat willen opleveren. Alle hoeken worden dus netjes door ons gekit voordat er gespoten wordt met latex. Kitten gebeurt met een elastische kwaliteit kit van het merk Progold.

Deuken repareren

Nadat de stukadoor is geweest controleren we alle wanden en plafonds op kleine deuken. Deze deuken vullen we op met plamuur om een nog strakker eindresultaat te krijgen.

Latex spuiten

Zodra alle voorbereidende werkzaamheden uitstekend zijn uitgevoerd kan het echt werk beginnen, het latex spuiten. Wij spuiten altijd 2 lagen latex. Het liefst spuiten we het plafond en wand in 1 kleur omdat het dan mooi doorloopt.

Klik hier om de spuitkosten te zien.

Ervaring:

ervaring verf spuiten

=> Klik hier om meer ervaringen te lezen.

Keuze uit pakketten

Zodra je het contactformulier gaat invullen heb je de keuze uit 2 pakketten. Pakket 1 is onze all in pakket. Bij dit pakket voeren we echt alles uit. Diensten zoals, afplakken, kitten, deuken repareren en latex spuiten. Pakket 1 is dan ook weer een stuk duurder dan pakket 2.

Kies voor pakket 2 wanneer er niet veel afgeplakt hoeft te worden of als je 2 rechterhanden hebt. Je demonteert zelf de stopcontacten en kit zelf alle hoeken en naden. Omdat je veel voorbereidende werkzaamheden voor ons vooraf uitvoerd, zijn de kosten bij dit pakket een stuk lager.

Klik hier om de kosten te bekijken.

Vaak Gestelde Vragen

Hieronder een aantal van de meest gestelde vragen over het spuiten van een nieuwbouw(woning):

Met welke kit, kitten jullie de hoeken en naden?

Wij gebruiken voor het dicht kitten van de hoeken en naden de noncrackkit van Pro Gold. Dit is een goede elastische kit en scheurt niet.

Wat is de voordeligste manier om jullie latex te laten spuiten?

De voordeligste manier is pakket 2. Je doet dan zelf de voorbereidende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan zelf lampen, stopcontacten demonteren en weer monteren als het spuiten van latex is gebeurt. Tevens plak je ook zelf de woonruimte af.

Daarnaast is het spuiten van een complete woning met een wittint ook een stuk goedkoper dan verschillende kleuren spuiten. Een wittint zoals bijvoorbeeld wit, ral 9010 of ral 9016.

Ben je snel beschikbaar?

Ik ben redelijk snel beschikbaar. Moet een klus met spoed gebeuren dan is er zelfs een mogelijkheid om bij u in de avond of in het weekend te komen.

Welke latexverf gebruik je vooral?

Bij het spuiten van wanden en plafonds in woningen spuiten we meestal met Sigma Sigmatex Superlatex Schrobklasse 1. Dit is een latexverf van erg goede kwaliteit. In magazijnen werken we vaak met Schrobklasse 2 van Sigma.

Klik hier om een keuze te maken uit de 2 verschillende pakketten.

Scroll naar boven