Muren Spuiten? Snel Beschikbaar V.A 3 Euro Per M2 Incl Latex!

Of je nu bezig bent met bouwen of verbouwen van je bestaande woning, of aan het nadenken bent over de look van je nieuwe woning die je binnenkort gaat kopen, zelf muren spuiten of laten spuiten is iets wat ongetwijfeld op je to-do lijst komt te staan. Steeds meer mensen kiezen voor muren laten spuiten.

Het spuiten van de muren heeft meerdere voordelen ten opzichte van het traditioneel schilderen, en daardoor is deze manier de laatste jaren erg populair. De belangrijkste voordelen van muren en plafonds spuiten zijn onder andere de snelheid, de prijs en het resultaat.

muren spuiten

Sneller dan schilderen

Misschien wel het allergrootste voordeel van muren spuiten in plaats van schilderen is de snelheid waarmee de klus kan worden uitgevoerd. Schilderen is namelijk een erg tijdrovende klus. Met name de grote oppervlaktes kunnen met een spuit veel sneller afgewerkt worden dan met een kwast of roller.

Muur spuiten goedkoper

In veel gevallen is het spuiten van een muur ook goedkoper dan wanneer alles op de ouwe manier wordt gedaan. Zoals witten met de kwast of roller. Dit komt met name omdat de tijd die in een spuitklus gaat zitten veel minder is dan wanneer alles gewit moet worden.

Zo is het bijvoorbeeld in veel gevallen mogelijk dat een nieuwbouwwoning in één dag helemaal gespoten wordt, terwijl een schilder hier meer tijd voor nodig heeft. Deze snelheid van werken zie je dan ook terug in de totaalprijs.

Daarnaast kunt u ook veel goedkoper muren spuitwerk laten uitvoeren als u zelf handig bent. Handig met afplakken/afdekken, demonteren van lampen/stopcontacten etc.

U kunt dan kiezen voor pakket nummer 2. Dit pakket is veel voordeliger dan pakket 1. Omdat wij minder arbeidsuren kwijt zijn. Later heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken.

Prachtig resultaat

Vrijwel iedereen is erg te spreken over het resultaat van de muren nadat deze gespoten zijn. Met het spuiten van de muur krijg je een helemaal egale muur, zonder dat je hier banen of strepen op kunt zien. Ook minimaliseer je hiermee de kans op kleurverschillen.

Naast de snelheid en de lagere kosten is het eindresultaat natuurlijk ook een belangrijke factor. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen hun muren laten spuiten.

Latex spuiten

Het spuiten van latex muurverf wordt gedaan door schildersbedrijf Zoetermeer/ Kevin met een speciaal spuitapparaat. Dit apparaat zorgt ervoor dat de latex muurverf onder hoge druk op de muur of plafond wordt gespoten.

Op deze manier komt de verf op een hele fijne en nette manier op de wand. Mede hierdoor krijg je een enorm strak resultaat. Groot voordeel van deze manier van verf aanbrengen is dat het op allerlei plekken gebruikt kan worden, dus zowel op muren als op plafonds.

Om de beste kwaliteit te garanderen voor muren spuitwerk en ander airless spuitwerk gebruiken wij professionele spuitmachines.

Aangezien Graco (Amerikaans bedrijf) de leiding heeft in deze professionele spuitmachines en de machines echt professioneel spuitwerk leveren hebben wij dan ook voor Graco gekozen.

Voor het latex spuiten van muren en plafonds gebruiken wij de Graco St Max 595 Pc Pro. Ook spuiten wij houtwerk. Als de opdracht voor het spuiten van houtwerk niet zo groot is gebruiken we een handpistool. De Graco Ultra Handheld.

graco st max 595 pc pro latex spuitmachineGraco Ultra Handheld

Geschikte muren voor verf spuiten

Om het beste resultaat te krijgen, is het belangrijk dat je de muren en plafonds geschikt maakt om te laten spuiten. Latex verf heeft namelijk het mooiste resultaat wanneer de ondergrond egaal en glad is. Een scheur, een kras of een deuk zal dus eerst weggewerkt moeten worden om te zorgen dat je het mooiste resultaat krijgt.

Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld eerst een stuclaag aan te brengen. Nieuwbouwwoningen hebben vaak nieuwere en dus betere muren om te spuiten. Bij oudere huizen is de kans op scheuren in de muur wat groter.

Muren spuiten kosten:

Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende spuitpakketten voor het muren spuiten. Kies je voor pakket 1 dan kies je voor een pakket waarin wij alles van a tot z voor je uitvoeren. Wij plakken bijvoorbeeld alles wat niet gespoten hoeft te worden netjes af, kitten alle openstaande hoeken en naden met een goede acrylaatkit en we spuiten 2 kwaliteit latex lagen.

Pakket 1 is dan ook een duurder pakket dan pakket 2. Pakket 2 is ideaal als je zelf 2 rechterhanden hebt en dus handig bent in het afplakken/afdekken, stopcontacten kan demonteren en weer monteren en alle hoeken en naden kitten.

Tarieven muren spuitwerk:

Bij pakket 1 start de vanaf prijs bij 7 euro per vierkante meter inclusief latex. Het starttarief bij pakket 2 begint bij 4 euro per vierkante met inclusief kwaleit latex.

Klik op deze link voor alle prijzen

Rekening houden met extra kosten:

Zijn uw muren gestuct? Heeft u last van nicotine aanslag of wilt u meerdere kleuren? Houd dan rekening met extra koste boven de standaard vanaf prijs per M2.

Wanneer uw muren namelijk gestuct zijn moet er eerst een voorstrijk laag gespoten worden. De kosten voor het voorstrijken en de verf komt er dan ook nog bij. Bij het overspuiten van nicotine wanden of plafonds moet weer een duurdere verf gebruikt worden.

Zodra u gestucte muren heeft, meerdere kleuren wilt of last heeft van nicotine aanslag houdt rekening met extra kosten.

Van grijze naar witte bakstenen muur:

In een groot pand waar wij verschillende muren mochten spuiten was een grijze bakstenen wand aanwezig. Deze grijze bakstenen wand wilde de eigenaar van het pand mooi strak wit hebben. Zie hieronder de voor en na foto van het spuitwerk:

foto bakstenen muur

foto spuitwerk bakstenen

1500M2 Muren spuiten in bedrijfshal:

Op de video hieronder is het resultaat te zien van diverse muren die wij in een bedrijfshal hebben gespoten:

YouTube player

Voorbereiding voor verf spuiten

Voordat je een professional op het gebied van verf spuiten inhuurt, is het aan te raden om de ruimte alvast goed voor te bereiden op de klus. Dat houdt in dat alle meubels alvast weggezet kunnen worden in een andere ruimte.

Hiermee geef je de professional alle ruimte die hij nodig heeft en kunnen meubels ook niet beschadigd raken.

Dit geldt niet alleen voor meubels, maar ook voor allerlei andere dingen die in de ruimte aanwezig zijn, maar wel eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Klik op deze link voor alle tarieven

Wij gaan zo te werk:

Zodra u alles heeft doorgegeven in het contactformulier en een afspraak heeft gemaakt om muren spuiten werkelijkheid te laten worden starten we met het project.

Zodra u heeft gekozen voor pakket 1 starten we op dag 1 met de woning of bedrijfspand afplakken. Op alle delen waar geen nevel op mag komen, plakken we netjes af. Heeft u voor pakket 2 gekozen, dan heeft u alles voor ons afgeplakt en kunnen wij direct starten met het spuiten van goede kwaliteit latex!

Is alles goed afgeplakt? Zo ja, dan controleren we het toch nog een keer, want wij willen tijdens het spuiten geen vliegende folie op de muren en plafonds krijgen! Zodra het echt allemaal goed vastzit, starten we de spuitmachine en beginnen we met het spuiten van 2 lagen latex.

Is de woning door de stukadoor gestuukt? Dan spuiten we altijd eerst een professionele voorstrijk verf van Glidden! Daarna kitten we alle openstaande hoeken met goede elastische kit. De volgende dag spuiten we de woning pas af en ruimen wij alles op.

Klik op deze link voor alle tarieven

Vaak gestelde vragen:

Hieronder kunt u de antwoorden vinden over de vragen die vaak gesteld worden over het spuiten van muren. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via het contactformulier.

Welke latexverf word er gebruikt?

Voor het spuiten van wanden en plafonds in een woning maken we gebruik van Sigma Sigmatex Super latex Schrobklasse 1. Dit is de beste verf waarmee je de muren en plafonds in je woning kan verwennen. Goed reinigbaar en dekt erg goed.

Zodra we een bedrijfspand moeten spuiten, werken we met schrobklasse 2. Lager in schrobklasses gaan we nooit, dit omdat we alleen voor kwaliteit gaan!

Waar in Nederland bent u werkzaam?

Voornamelijk werken wij in de provincies Zuid Holland, Noord Holland en Utrecht. Zodra u wat verder woont maakt dat helemaal niet uit. We komen ook graag muren spuitwerk bij u uitvoeren.

Zit het schuren van muren en plafonds bij pakket 1?

Het schuren van gestucte muren en plafonds zit niet standaard bij pakket 1. Wanneer u dus wilt dat wij alles schuren, kunnen wij dit tegen meerprijs voor u uitvoeren.

Moeten de hoeken gekit worden?

Ja, dit moet zeker. Doordat de hoeken en wanden netjes gekit worden, is het eindresultaat van het spuitwerk een stuk mooier! De kit die wij gebruiken is de non crack kit van Progold. Een zeer elastische kit.

Met welke kit, kitten jullie de openstaande naden?

Alle openstaande hoeken, naden en kieren kitten wij met een goede elastische kit die niet scheurt. Progold Non Crack kit, is de kit waar wij mee werken.

Zijn jullie snel beschikbaar?

Ja zeker! Wij kunnen snel uw wanden en plafonds spuiten. Als het spuitwerk met spoed moet gebeuren kunnen we zelf in de avond of in het weekend komen om de klus te klaren! Geen enkel probleem.

Klik op deze link voor de spuitwerk kosten

Scroll naar boven