Buitenschilderwerk Uitbesteden?

Buitenschilderwerk, iets wat mensen graag uitbesteden omdat ze een hekel aan schilderen hebben, of omdat het werken voor hen niet te doen is op een steiger. Om de 5 a 6 jaar is het belangrijk om het buitenschilderwerk weer grondig aan te pakken. Gebeurt dit niet dan kan het hout gaan rotten en kunnen de kosten voor het schilderwerk hoog uitpakken.

In dit artikel wil ik het één en ander delen over mijn buitenschilderwerk. Hoeveel verflagen ik meestal aanbreng, welke materialen en verfproducten ik gebruik, wat de kosten ongeveer zijn voor verschillende huizen en nog veel meer!

Heeft u 2 rechterhanden en wilt u zelf het buitenschilderwerk gaan uitvoeren, maar weet niet waar te beginnen? Of wilt u wat extra tips om het schilderwerk goed te krijgen? Ook dan bent u op deze pagina op de goede plek! Ik ga namelijk een onthullen hoe verschillende projecten het beste aangepakt kunnen worden.

Op deze manier pakken wij buitenschilderwerk aan:

Ver voordat we starten met het buitenschilderwerk komen wij eerst langs om het huis of bedrijfspand dat geschilderd dient te worden goed te bekijken. We nemen hier al snel een uur de tijd voor. Dit omdat wij ons niet in de vingers willen snijden met het sturen van een verkeerde prijsopgaaf.

Als we op locatie zijn tikken we regelmatig zachtjes met een stofferte of ander voorwerp op het hout om te ontdekken of er houtrot zit. Vaak zit het houtrot onderop in de hoeken omdat daar het water vaak blijft hangen.

Nadat we het te schilderen object goed hebben bekeken stellen wij een professionele offerte op. Op de offerte staat duidelijk welke producten er gebruikt worden en wat de kosten zijn.

Zodra u akkoord bent gegaan met de offerte plannen we een afspraak in en komen wij op de geplande datum buitenschilderwerk uitvoeren.

Schoonmaken, schuren, plamuren, kitten en bijgronden.

Voordat we starten met het buitenschilderwerk bouwen wij eerst een professionele steiger op, zodat we overal goed bij kunnen komen. Zodra het onmogelijk is om ergens met een steiger bij te komen, huren we een professionele hoogwerker.

Wanneer de steiger staat starten we met het schoonmaken van het hout. Bij groot houtwerk zoals rabatdelen, schuttingen etc wordt er gebruik gemaakt van een hogedrukspuit. Zo weten wij zeker dat het houtwerk goed schoon is. Klein houtwerk zoals kozijnen, ramen en deuren worden schoongemaakt met een doek en spons.

Als al het houtwerk goed schoon is, startten we met schuren. Het houtwerk word goed geschuurd, zodat de hechting van het verf uitstekend is! Wanneer er bij het schuren kale plekken geschuurd zijn worden deze kale plekken eerst bijgegrond. Naden, hoeken worden dichtgekit en kleine gaten geplamuurd.

Houtrotreparatie

Zodra er houtrot is geconstateerd moet er een speciale behandeling vooraf verricht worden om het houtwerk goed te krijgen. Als eerst wordt het rotte hout verwijdert, kaal hout bijgegrond en daarna word de speciale houtrotvullerplamuur aangebracht. De speciale houtrotvullerplamuur is een 2 componenten plamuur. Deze plamuur word goed hard en is na uitharden goed schuurbaar.

Als de houtrotplamuurplek goed droog en uitgehard is word deze goed geschuurd. Na het schuren wordt de plek bijgegrond. Zo weten we zeker dat de plek niet gaat loslaten of in de toekomst weer gaat rotten.

Grond en aflaklaag aanbrengen.

Zodra al het voorbereidende werk gedaan is starten wij met schilderen. Wanneer de oude laklaag bijna geen schade heeft gehad word het object in 1 keer afgelakt. Dit komt bijna niet voor, omdat in Nederland de huizen vaak veel schade hebben.

Vaak werken wij met 1 grondlaag en 1 aflaklaag van Sigma. Op dag 1 brengen wij een goede grondlaag aan over de bestaande laklaag. Op dag 2 kijken we of alles goed strak is. Als dat het geval is word de aflaklaag aangebracht.

Kaal hout

Wanneer wij het houtwerk hebben afgebrand met een brander en dus kaal hebben gemaakt, worden er 3 lagen aangebracht. Vaak 1 grondlaag en 2 laklagen.

Foto’s van huizen die wij grondig aangepakt hebben:

buitenschilderwerk

huizen geschilderd

=> Klik op deze link om een afspraak te maken voor het schilderwerk.

Buitenschilderwerk Kosten:

Hoe groter het object, hoe groter de kosten zullen uitpakken. Dit geldt ook bij de schade. Is het te schilderen object goed bijgehouden, dan zijn de kosten lager dan dat het te schilderen veel schade heeft. Een prijs is dus altijd moeilijk te zeggen voor een schilder.

Wij hanteren voor een standaard woning, rijtjeshuis 2000 euro exclusief btw. Heeft u een hoekwoning of 2 onder 1 kap dan kunnen de kosten oplopen naar 3000 euro exclusief btw. Bij een vrijstaand huis is de prijs al snel 7000 euro exclusief btw.

Ons werkgebied

Ons werkgebied voor buitenschilderwerk is 15 km rond Alphen aan den Rijn. Voor latexspuitwerk is ons werkgebied Zuid Holland, Noord Holland en Utrecht.

Verf en materialen

Voor het schilderen van uw huis gebruiken wij Sigma verf. Wij hebben verschillende verfsoorten getest en Sigma is toch de verf die aan onze kwaliteitseisen voldoet. De grondverf van Sigma die wij voor buitenschilderwerk gebruiken is de Sigma S2U Allure Primer en de hoogglans verf is Sigma S2u Allure Gloss.

sigma s2u allure primersigma s2u allure gloss

Voor het schuren, kitten etc gebruiken wij materialen van Progold. In het schuurpapier van Progold zitten allemaal kleine metalen splinters wat ervoor zorgt dat het schuren goed gebeurt. Bij schuurpapier dat minder goed schuurt worden zandkorrels gebruikt.

Het schuren gebeurt met een professionele schuurmachine van Festool. Festool is een fabrikant dat absoluut geen rommel op de markt brengt.

Wij werken alleen met de beste verfsoorten en materialen. Omdat kwaliteit bij ons op nummer 1 staat!

=> Klik op deze link om een afspraak te maken voor het schilderwerk.

Buitenschilderwerk Stappenplan:

U bent zelf handig en wilt graag flinke kosten besparen door zelf het buitenschilderwerk te doen. Kan ik heel goed begrijpen en daarom wil ik graag een aantal stappen onthullen om met succes buitenschilderwerk uit te voeren:

Stap 1 – Investeer in goede producten!

Om ervoor te zorgen dat het buitenschilderwerk lang goed blijft, is het erg belangrijk dat er goede producten gekocht worden. Sla de standaard bouwmarkt dus over en haal uw verf bij een professionele verfzaak.

Goede verven om te gebruiken zijn Sigma, Sikkens, Trimetal. In de professionele verfzaak hebben ze nog veel meer a kwaliteit merken.

Hetzelfde geldt voor schuurpapier, kitten en plamuur. Ook deze dienen van goede kwaliteit te zijn!

Stap 2 – Gebruik goed apparatuur.

Bij elke klus die wij uitvoeren worden professionele machines gebruikt. Allemaal a merken. Voor het schuren van hout gebruiken wij bijvoorbeeld een Festool stofzuiger + schuurmachine en voor het latex spuiten op wanden en plafonds gebruiken we een Graco spuitmachine.

Als u zelf fanatiek klust, is Festool zeker aan te raden. Ze hebben van alles! Schuurmachines, frezen, boormachines etc. Op de site van festool kunt u zien wat ze allemaal hebben.

Stap 3 – Schoonmaken, schuren, loslatende verf verwijderen etc.

Voordat het houtwerk geschilderd kan worden is het belangrijk om eerst grondig te werk te gaan. Maak het houtwerk goed schoon, schuur het goed met schuurpapier korrel P150 en verwijder loslatende verflagen.

Stap 4 – Kitten, plamuren en bijgronden.

Zorg dat alle kieren/naden strak dichtgekit zijn en vul de gaten met plamuur. Grond kale plekken bij.

Stap 5 – Afplakken

Plak vensterbankjes altijd netjes af, zodat deze vrij blijven van spetters.

Stap 6 – Gronden en aflakken

Zodra al het voorbereidende werk verricht is, kan er gestart worden met het echte werk. Het compleet overgronden of lakken van het houtwerk. Zodra de verf te dik is en nieuw lekker schildert, verdun de verf dan een klein beetje met terpentine.

Toch graag buitenschilderwerk uitbesteden? Klik op deze link om contact op te nemen.

Nieuwbouwwoning laten spuitenWanden laten spuiten of rollen?Binnen SchilderwerkBuitenschilderwerkTrap laten spuiten?Huisschilder Nodig?Renovlies Behang
Airless VerfspuitOppervlakte Opmeten M2Deuren SpuitenPlafond Laten SpuitenMuren Laten SpuitenMuren SchilderenVerf SpuiterPrijzen Latex SpuitenSpuitwerkHuis laten spuiten?Gestucte muur schilderen?
Muren SauzenStucwerk SpuitenAirless SpuiterSpuitwerk LocatiesSchildersbedrijfSitemapAlgemene VoorwaardenPrivacy beleidAlblasserdamAlphen aan den RijnBarendrechtBodegravenCapelle aan den IjsselDelftDordrechtHarmelenHellevoetsluisHilversumKatwijkLeiden LeiderdorpMaarssennieuwegeinNijkerkOegstgeestVinkeveenWaddinxveenWateringen Roelofarendsveen Rotterdam Ter Aar Zoetermeer Zoeterwoude Aalsmeer Amstelveen Amsterdam Haarlem Heemstede Hoofddorp Kudelstaart Nieuw-Vennep Purmerend ZandvoortAmersfoortBilthovenHoutenMontfoortNieuwegeinUtrechtWoerdenAlmereDrontenLelystadZeewoldeBredaOosterhoutRoosendaalTilburgWaalwijkZeistApeldoornBarneveldBussumGorinchemHarderwijkPuttenSoestZaandamZwijndrechtKamerikBleiswijkNieuwerkerk aan den ijsselVoorschotenBerkel en RodenrijsBunnikDe MeernSassenheimZevenhuizenSchilder ZoetermeerSchilder Berkel en RodenrijsSchilder Bergschenhoek