Deur spuiten? Wij zijn snel beschikbaar:

Deur spuiten? Iedereen heeft deuren in huis. Niet één, niet twee, maar vaak zijn het er meer dan tien. Net zoals je een muur en een plafond netjes afgewerkt wil hebben, geldt dat natuurlijk ook voor een deur.

Of je nu in een nieuwbouwwoning al je nieuwe deuren wil voorzien van een nieuwe laag verf, of je bent de stijl van je oude deuren beu en wil hier een nieuwe kleur overheen, wij vinden dat de deur de aandacht moet krijgen die het verdiend.

Een nieuwe kleur op de deur kan al heel veel doen. Waar voorheen veel mensen in de weer gingen met een roller en kwast, wordt er vandaag de dag steeds meer gekozen voor het spuiten van de deuren. Een snelle en voordelige manier van verven die bovendien een prachtig resultaat opleveren. Wij vertellen je graag meer over het laten spuiten van je deuren.

Specialisten op het gebied van deuren spuiten

Als je de keuze hebt om alle deuren zelf te gaan verven, of dit te laten doen door een specialist op het gebied van deur spuiten dan is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Een specialist helpt je bij het hele proces van het spuiten van de deuren.

Eerst worden de deuren goed voor behandeld. Dat wil zeggen dat er met het beste schuurpapier gewerkt wordt om de deuren op te schuren. Indien nodig worden de deuren ook stofvrij gemaakt en ontvet.

Dit alles wordt gedaan om de uiteindelijke laag verf zo goed mogelijk te laten hechten op de deur. Daarnaast wordt alles netjes afgeplakt, worden de deuren gespoten en wordt uiteindelijk alles netjes achtergelaten. Wat wil je nog meer?

Graco Ultra Handheld

Goede voorbereiding bij het spuiten van deuren

Voordat de deuren gespoten worden is een goede voorbereiding van essentieel belang. Het schuren is van enorm belang omdat de laag verf dan het beste hecht aan de deur.

De specialist gebruikt hierbij het beste schuurpapier om alle plekken van de deur goed voor te behandelen. Daarnaast wordt er gezorgd dat alles goed wordt afgeplakt.

Elk randje van de deur wordt afgeplakt zodat de verf niet op plekken kan komen waar het niet hoort te zitten. Ook wordt het plafond en de vloer goed afgedekt, zodat er geen vlekken verf te zien zijn na afloop.

Klik hier om alles te ontdekken over mijn spuitwerk.

Deur spuiten met hoogwaardige verf

Daarna kan het echte spuitwerk beginnen. Afhankelijk van de type ondergrond en de soort deur kan de specialist kiezen voor twee verschillende soorten verf. Allereerst de grondverf, waarbij gebruik wordt gemaakt van Sigma Nova Spray Primer.

Nadat deze goed gedroogd is kan er een laklaag overheen gespoten worden, dit is de Sigma Nova Spray Satin. Deze kwalitatieve verf geeft een prachtig eindresultaat.

Deze verf wordt gespoten met een professioneel spuitapparaat. Dit spuitapparaat spuit de verf onder hoge druk gelijkmatig over de hele deur. Hierdoor is er geen kans dat je na afloop banen, lijnen of vlekken ziet zitten op de deur. Dat is het grote verschil met verven met rollers en kwasten, die kunnen nooit de verf zo goed over de deur verdelen zoals een spuitapparaat wel kan.

Voordelig en snel je deuren spuiten

Naast het geweldige eindresultaat zijn er nog twee andere belangrijke redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor deur spuiten. Allereerst is dat de tijd die deze klus in beslag neemt.

Het voorbereiden kost net zo veel tijd als de traditionele manier, maar het spuiten gaat vele malen sneller dan het verven met een roller en kwast.

Omdat hier ook flinke tijdwinst mee geboekt kan worden, is deze manier van verven vaak ook een stuk voordeliger. Er gaan minder uren inzitten en dus kan een specialist dit goedkoper uitvoeren.

Als je kiest voor deur spuiten is dat dus eigenlijk om drie redenen een uitstekend plan. Het zorgt voor prachtig afgewerkte deuren in huis, het gaat veel sneller dan de ouderwetse manier van verven en het is bovendien een stuk goedkoper.

Klik hier om alles te ontdekken over mijn spuitwerk.

Wanden laten spuiten?

Naast het spuiten van deuren, kunnen wij ook wanden en plafonds strak in de latex spuiten. In de video hieronder kun je een spuitwerk project zien van 1500 vierkante meter:

YouTube player

Klik hier om alles te ontdekken over mijn spuitwerk.

Scroll naar boven