Wanden spuiten of rollen?

Om je ruimte in huis nog mooier te maken, is een laag verf vaak erg gewenst. Iedereen kan zich wel herinneren dat je met een verfroller in de hand uren bezig was om een kamer te voorzien van een mooie laag verf. Vandaag de dag zijn er echter mogelijkheden om dit anders aan te pakken. Het wanden spuiten met verf wordt steeds populairder.

Een professional kan met behulp van een verfspuitmachine jouw ruimte voorzien van een mooie laag verf, waarbij het resultaat vaak mooier is én waarbij je minder kosten maakt. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun ruimte te laten spuiten. Of het nu om een wand gaat in een oude woning of om alle muren en plafonds in jouw nieuwbouwwoning, het spuiten van je muren is altijd een goed idee.

Voor het spuiten van de verf wordt gebruik gemaakt van professionele apparatuur. Een specialist op het gebied van verf spuiten kan je hierbij helpen, en er voor zorgen dat jouw muren of plafonds prachtig worden afgewerkt. Hierbij wordt zowel gelet op de voorbereiding, de uitvoering als op de nabehandeling en het opruimen.

wanden spuiten

Prachtig resultaat met verfspuit

Wanneer je met een verfroller en een kwast een wand gaat voorzien van een laagje verf, heb je de kans dat er strepen of banen te zien zijn in het eindresultaat. Op bepaalde plekken zul je de laag verf net wat dikker smeren dan op een andere plek.

Met verf spuiten heb je dat probleem niet. Een verfspuit zorgt er namelijk voor dat de verf onder hoge druk netjes verdeeld wordt over het hele oppervlak. Het is dus bijna niet mogelijk dat je na afloop van het spuiten nog banen of strepen op de wand ziet zitten.

Daarnaast is het bij schilderen vaak zo dat je in de hoeken kunt zien dat er met een kwast is geverfd, terwijl de rest van de wand met een roller gedaan is. Wanneer je alles goed afplakt kun je met een verfspuit de hele wand, dus inclusief de hoeken, alles gelijkmatig spuiten. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat.

Verf spuiten voordeliger dan rollen

Het spuiten van verf lijkt iets wat veel duurder is dan de ´ouderwetse manier´ van schilderen, maar niets is minder waar. Wanneer je een wand laat verven met een roller en kwast is de prijs vaak hoger dan wanneer je het laat spuiten. De prijs per vierkante meter bij rollen is al snel tussen de 8 en 15 euro per vierkante meter, terwijl je bij spuiten een prijs van tussen de 7 en 9 euro per vierkante meter betaalt.

Dit komt met name omdat er veel minder tijd gaat zitten in het spuiten dan wanneer je kiest voor rollen. Grote oppervlaktes kun je met een verfspuit in zeer korte tijd helemaal verven, bij rollen is dit vaak een klus die meer tijd kost. Ben je dus op zoek naar een hoogwaardig eindresultaten en wil je bovendien een scherpe prijs voor jouw totale klus, dan is het laten spuiten van je muren of plafonds een echte aanrader.

Advies over verf spuiten

Als je binnenkort je huis, of een bepaalde ruimte in huis, wil laten voorzien van een nieuwe laag verf, laat je dan adviseren over de mogelijkheden om het te laten spuiten. De mogelijkheden en de kosten zijn namelijk afhankelijk van het soort oppervlakte dat je wil laten spuiten.

Zo zit er verschil tussen een oude woning en nieuwbouwwoning, en kan de staat van de oppervlakte ook van invloed zijn. Een specialist op het gebied van verf spuiten kan je hier een passend advies voor geven.

=> Klik hier voor mijn latex spuiter diensten

Onze diensten

Wij bieden verschillende diensten aan op het gebied van latex spuiten. Hieronder alle diensten die wij voor je uit kunnen voeren:

Afplakwerkzaamheden

Voordat de latex spuiter start met latex spuiten is het belangrijk dat alles wat niet gespoten moet worden goed afgeplakt wordt. Zoals bijvoorbeeld deuren of kozijnen. Natuurlijk kun je ook zelf afplakken als je dit zelf wilt doen. Kies voor pakket 2 wanneer je zelf alles wilt afplakken. Straks meer over de verschillende pakketten die wij aanbieden voor wanden spuiten en ander spuitwerk.

Naden kitten

Als latexspuitbedrijf wil je natuurlijk het beste eindresultaat krijgen. Om het strakste eindresultaat te krijgen kitten wij altijd alle hoeken en naden van de wanden. Het kitten doen we met een professionele elastische kit van Progold.

Voorstrijken

Is de stukadoor net bij je langsgeweest en heeft hij de wanden en eventueel plafonds mooi strak gestuct? Zo ja, dan voorstrijken wij eerst alle wanden alvorens wij starten met latex spuiten. Een voorstrijklaag is een grondlaag dat ervoor zorgt dat de zuigkracht van de muren een stuk minder wordt. Door eerst voor te strijken vloeien de latex banen mooi op de wanden.

Latex spuiten

Zodra alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd starten we met het echte werk: Latex spuiten. Op alle wanden worden 2 kwaliteit lagen latex gespoten door de verf spuiter.

Klik op deze link voor de spuitwerk kosten

Andere werkzaamheden

Naast het uitvoeren van diverse spuitwerk werkzaamheden kunnen wij ook andere diensten uitvoeren. Diensten zoals schuurwerk of houtwerk spuiten.

Optie spuitwerkpakketten

Op deze website bieden wij 2 verschillende soorten pakketten aan. Pakket 1 is onze all in pakket. We zorgen ervoor dat de spuitopdracht van a tot z geregeld wordt. Dus van afplakken tot latex spuiten.

Heb je 2 rechterhanden of moet er niet veel afgeplakt te worden? Dan is het slim om te kiezen voor pakket 2. Pakket 2 is een stuk goedkoper dan pakket 1 omdat je zelf alle voorbereidende werkzaamheden doet voordat wij wanden komen spuiten.

Klik hier om een pakket uit te kiezen.

Professioneel apparatuur voor wanden spuiten

Voor het spuiten van je wanden hebben wij geinvesteerd in kwaliteit apparatuur van het merk Graco. Graco is de leider op het gebied van professioneel spuitapparatuur en dergelijke. Niet zo heel gek, want het spuitwerk wat met de machines bereikt kan worden is schitterend.

Zelf maken wij fanatiek gebruik van de Graco St Max 595 Pc Pro. Dit is een machine op wielen waarmee we makkelijk op locatie kunnen spuiten.

graco st max 595 pc pro latex spuitmachineGraco Ultra Handheld

Voor het spuiten van klein houtwerk maken we gebruik van een Graco handpistool op accu. De Graco Handheld.

Projecten:

Een kast vol met kleuren wit gespoten:

foto kast

De kast was met verschillende kleuren geschilderd en de nieuwe eigenaar vond het niks. Wij hebben deze kast eerst grondig geschuurd en daarna gegrond. De volgende dag hebben we alle deuken geplamuurd en dergelijke en een mooie zijdeglans wit op de kast gespoten.

foto spuitwerk kast

Grijze wand van bakstenen wit gespoten

foto bakstenen muur

De grijze bakstenen moesten wit worden gespoten, dat hebben wij dus gedaan. Eerst een kwaliteit voorstrijklaag aangebracht en nadat de muur droog was een kwaliteit latexlaag.

foto spuitwerk bakstenen

Klik hier voor de spuitwerk prijzen.

Scroll naar boven