Wanden spuiten of rollen - Latex Spuiter Gezocht?

Wanden spuiten of rollen

Om je ruimte in huis nog mooier te maken, is een laag verf vaak erg gewenst. Iedereen kan zich wel herinneren dat je met een verfroller in de hand uren bezig was om een kamer te voorzien van een mooie laag verf. Vandaag de dag zijn er echter mogelijkheden om dit anders aan te pakken. Het spuiten van verf wordt steeds populairder.

Een professional kan met behulp van een verfspuitmachine jouw ruimte voorzien van een mooie laag verf, waarbij het resultaat vaak mooier is én waarbij je minder kosten maakt. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun ruimte te laten spuiten. Of het nu om een wand gaat in een oude woning of om alle muren en plafonds in jouw nieuwbouwwoning, het spuiten van je muren is altijd een goed idee.

Voor het spuiten van de verf wordt gebruik gemaakt van professionele apparatuur. Een specialist op het gebied van verf spuiten kan je hierbij helpen, en er voor zorgen dat jouw muren of plafonds prachtig worden afgewerkt. Hierbij wordt zowel gelet op de voorbereiding, de uitvoering als op de nabehandeling en het opruimen.

wanden spuiten

Prachtig resultaat met verfspuit

Wanneer je met een verfroller en een kwast een wand gaat voorzien van een laagje verf, heb je de kans dat er strepen of banen te zien zijn in het eindresultaat. Op bepaalde plekken zul je de laag verf net wat dikker smeren dan op een andere plek.

Met verf spuiten heb je dat probleem niet. Een verfspuit zorgt er namelijk voor dat de verf onder hoge druk netjes verdeeld wordt over het hele oppervlak. Het is dus bijna niet mogelijk dat je na afloop van het spuiten nog banen of strepen op de wand ziet zitten.

Daarnaast is het bij schilderen vaak zo dat je in de hoeken kunt zien dat er met een kwast is geverfd, terwijl de rest van de wand met een roller gedaan is. Wanneer je alles goed afplakt kun je met een verfspuit de hele wand, dus inclusief de hoeken, alles gelijkmatig spuiten. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat.

Verf spuiten voordeliger dan rollen

Het spuiten van verf lijkt iets wat veel duurder is dan de ´ouderwetse manier´ van schilderen, maar niets is minder waar. Wanneer je een wand laat verven met een roller en kwast is de prijs vaak hoger dan wanneer je het laat spuiten. De prijs per vierkante meter bij rollen is al snel tussen de 8 en 15 euro per vierkante meter, terwijl je bij spuiten een prijs van tussen de 7 en 9 euro per vierkante meter betaalt.

Dit komt met name omdat er veel minder tijd gaat zitten in het spuiten dan wanneer je kiest voor rollen. Grote oppervlaktes kun je met een verfspuit in zeer korte tijd helemaal verven, bij rollen is dit vaak een klus die meer tijd kost. Ben je dus op zoek naar een hoogwaardig eindresultaten en wil je bovendien een scherpe prijs voor jouw totale klus, dan is het laten spuiten van je muren of plafonds een echte aanrader.

Advies over verf spuiten

Als je binnenkort je huis, of een bepaalde ruimte in huis, wil laten voorzien van een nieuwe laag verf, laat je dan adviseren over de mogelijkheden om het te laten spuiten. De mogelijkheden en de kosten zijn namelijk afhankelijk van het soort oppervlakte dat je wil laten spuiten.

Zo zit er verschil tussen een oude woning en nieuwbouwwoning, en kan de staat van de oppervlakte ook van invloed zijn. Een specialist op het gebied van verf spuiten kan je hier een passend advies voor geven.

=> Klik hier voor mijn latex spuiter diensten

Nieuwbouwwoning laten spuitenWanden laten spuiten of rollen?Binnen SchilderwerkBuitenschilderwerkTrap laten spuiten?
Airless VerfspuitOppervlakte Opmeten M2Deuren SpuitenPlafond SpuitenMuren SpuitenMuren SchilderenVerf SpuiterPrijzen Latex Spuiten
SitemapAlgemene VoorwaardenPrivacy beleid