Trap spuiten? Wij zijn snel beschikbaar!

Bij belangrijke ruimtes in huis denken veel mensen direct aan de woonkamer, keuken of de slaapkamer. Aan het onderwerp trap spuiten word vaak niet snel over nagedacht. Toch is de trap een ruimte waar je dagelijks veel meters naar boven en naar beneden maakt en waar je natuurlijk ook graag een mooie afwerking wil zien.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun trap te voorzien van een nieuwe laag verf. Dat kan gebeuren bij het opleveren van een nieuwbouwwoning, maar ook een trap in een bestaande woning is soms toe aan een likje verf.

Het mooi afwerken van je trap kan de ruimte van de trap een heel ander aanzicht geven. Om de trap te voorzien van een mooie laag verf is het aan te raden om dit te laten spuiten. Een snelle manier, maar ook een zeer voordelige manier en het zorgt bovendien voor een prachtig eindresultaat. Wij vertellen je er graag meer over.

Alle traptreden laten spuiten

Een trap bestaat vaak uit dertien tot vijftien traptreden. Door deze verschillende traptreden is het ouderwets verven van een trap met een kwast een enorm karwei. Je kunt namelijk niet even goed bij elk stukje van de trap, waardoor de kans op kleurverschillen erg groot is. Het laten spuiten van je trap is dan ook een zeer geschikte optie.

Een specialist op het gebied van trappen spuiten gebruikt een speciale verfspuit die onder hoge druk verf op verschillende oppervlaktes kan spuiten. Ook op de plekken waar je met een gewone kwast moeilijk bij kunt komen. Een specialist op het gebied van verf spuiten helpt je bij het hele proces. Van schuren en afplakken tot verfspuiten. Ook wordt na afloop uiteraard alle rommel opgeruimd en kunt u gaan genieten van een prachtig afgewerkte trap.

Voorbereiden voor het spuiten van de trap

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook bij het spuiten van de trap. Voordat een trap gespoten kan worden zorgt de spuiter ervoor dat het houtwerk volledig geschuurd wordt met het goede schuurpapier. Daarna worden alle randen nauwkeurig afgeplakt, en wordt ook de grond voorzien van een afdekzeil.

Op deze manier kan alles netjes gespoten worden, zonder dat er verf op de grond, op de muur of op andere oppervlaktes terecht komt. Het kan dan ook zijn dat de voorbereiding meer tijd kost dan het spuiten zelf. De voorbereiding is echter van groot belang, want hoe beter er wordt afgeplakt en geschuurd, hoe mooier het eindresultaat van de trap is.

Wij schuren de trap met professioneel apparatuur van het merk festool en schuurpapier van Progold. In dit schuurpapier zitten aluminium korrels ipv zandkorrels. Doordat er aluminium korrels inzitten word de trap nog gladder en is de hechting van het spuitverf ook een stuk beter.

trap spuiten

Kitwerkzaamheden trap

Alle openstaande naden bij de traptreden worden tevens netjes dicht gekit met ook weer een goede acrylaatkit van Progold. Omdat er veel speling tijdens het lopen op de trap ontstaat, gebruiken we niet een standaard kit, maar een duurzame goede acrylaatkit.

progold-acrylaatkit

Trap spuiten met hoogwaardige verf

Een specialist kan na het voorbereiden van de ruimte aan de slag met het spuiten van de verf op de trap. Om de trap een zo mooi mogelijk eindresultaat te geven wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige verf.

Als grondverf wordt er Sigma Nova Spray Primer gebruikt, en voor de laklaag wordt er gebruik gemaakt van de Sigma Nova Spray Satin. Deze prachtige verf geeft een verbluffend eindresultaat aan uw trap.

Ervaring:

ervaring verf spuiten

Klik hier om meer ervaringen te lezen.

Trap bekleed?

Zodra je van een beklede trap naar een super strak gespoten trap wilt gaan, is dit voor ons geen probleem. Als eerst zullen wij ervoor zorgen dat al het kleed van de trap verwijdert word. Blijven er lijmresten achter? Dan verwijderen we dit met een speciaal afbijtmiddel van Bison.

Sneller en voordelig trap laten spuiten

Deze manier van de trap verven is de laatste tijd erg populair. Het is allereerst een snellere manier dan het verven met een kwast. Doordat deze machines heel eenvoudig alle traptreden kunnen voorzien van een mooie laag verf, is de klus veel sneller geklaard dan wanneer je zelf gaat kwasten.

Omdat dit een snellere manier is, is het vaak ook een goedkopere manier danlaten schilderen op de oudere manier. Wij vinden het dan ook niet gek dat steeds meer mensen de verfkwast laten liggen en kiezen voor trap spuiten ipv schilderen. Eigenlijk alleen maar voordelen dus. Sneller, voordeliger en een prachtig eindresultaat.

Klik op deze link om meer info over mijn spuitwerk te lezen.

Scroll naar boven