FAQ – Veel Gestelde Vragen:

Met welke kit, kit je de hoeken en kieren?

Een goede latex spuiter kit de hoeken en naden altijd met kwaliteit kit. Het liefste kit van progold (non crack). Deze kit is geweldig en erg elastisch. Zeker bij het kitten van de hoeken/naden in nieuwbouwpanden moet een goede kit gebruikt worden. Omdat de wanden en plafonds bij nieuwbouwwoningen in het begin nog erg werken.

Zit het compleet schuren van wanden/plafonds bij de hierboven genoemde prijzen inbegrepen?

Nee, dit zit niet bij de prijs inbegrepen. Indien u wilt dat de latex spuiter de wanden compleet licht schuur dan kan dit tegen meerprijs voor u uitgevoerd worden. Geef dit even door zodra u mij een bericht stuurt.

Hoe komt het dat ik bij een ander latexspuitbedrijf erg goedkope m2 prijzen zie?

Dit heeft vaak te maken met dat de spuiter met goedkope latex spuitverf komt, bijvoorbeeld schrobklasse 3.

Of het latexspuitbedrijf gebruikt een goedkope krijtlatex. Krijtlatex is een stuk minder goede kwaliteit dan de kwaliteit latex die ik gebruik.

Zelf maak ik alleen gebruik van schrobklasse 1 latex verf van Sigma. Een dure latexverf, maar de moeite waard. Kwaliteit staat bij mij op 1!

Ik heb al vaak meegemaakt dat klanten mij bellen of ik het latex spuitwerk van de vorige spuiter kan herstellen. Het kostenplaatje lijkt in het begin bij een goedkope spuitbedrijf een stuk voordeliger, maar als de ellende eenmaal begint, is goedkoop echt duurkoop.

Ik heb last van nicotine aanslag, wat nu?

Wanneer u last heeft van nicotine aanslag gebruikt de latex spuiter een andere latexverf. Er wordt dan met Sigma Stainaway latex verf gespoten. Deze latex verf is wel een stuk duurder dan de sigmatex super latex.

stain away mat

Hoe bereken je de airless prijs latex per m2?

Stel u heeft een woning ouder dan 2 jaar, u kiest pakket 1. U heeft 250M2 spuitwerk en u wilt dat alles wit wordt gespoten. De volgende rekensom maak ik dan ongeveer voor het berekenen van de prijs.

9 euro x 250 = 2250 euro + 9% btw = 2.452,50 euro.

Zodra uw huis jonger dan 2 jaar is, dan maakt de latex spuiter ongeveer de volgende berekening:

9 x 250 = 2250 euro + 21% btw = 2.722,50 euro.

Wanneer u een woning ouder dan 2 jaar heeft en kiest voor pakket 2 met 250M2 latex spuitwerk + alles wit, dan is dit ongeveer de rekensom die ik maak:

6 x 250 = 1500 euro + 9% btw = 1.635 euro.

Bij een woning jonger dan 2 jaar maak ik ongeveer de volgende berekening:

6 x 250 = 1500 euro + 21% = 1.815 euro

Bedrijfspand:

U heeft een mooi bedrijfspand van 1000M2, dit pand wilt u weer mooi wit laten spuiten.

De volgende berekening word dan ongeveer door de latex spuiter gemaakt:

7 x 1000 = 7000 euro + 21% btw = 8.470,00

(Bij bedrijfspanden is het btw tarief altijd 21%)

(Let op! De bovenstaande berekening is gebaseerd op het 2x latex spuiten van een wittint. Een wittint zoals bijvoorbeeld wit, RAL 9010. Zodra uw muren gestuct zijn, u meerdere kleuren kiest, u korrel achtige / spack plafonds heeft, word de berekening voor het latex spuitwerk anders gemaakt. Er komen dan nog kosten bij omdat ik meer materiaal moet gebruiken en langer met het latex spuitwerk bezig ben)

=> Klik hier om de latex spuit prijzen per m2 te zien

Welke latexverf gebruiken je?

Bij plafond en muren spuitwerk gebruik ik sigma sigmatex super latex mat. Bij badkamers gebruik ik sigmapearl latex muurverf mat.

Kan latex spuiten altijd?

Nee, helaas niet altijd. Af en toe is het onmogelijk om niet te spuiten delen af te plakken. Ipv latex spuiten ga ik dan alles op de oude manier sauzen.

Met welke airless spuitmachine voer je het spuitwerk uit?

Ik maak zelf fanatiek gebruik van de Graco St Max 2 595 Pc Pro.

Deze spuitmachine is ideaal voor het latex spuiten van kleine/grote opdrachten en geeft een mooier resultaat dan een goedkope latex airless spuitmachine.

Voor het spuiten van houtwerk opdrachten gebruik ik de Graco Ultra Airless Handheld. Dit is een fantastisch spuitpistool voor kleine houtwerk spuit opdrachten.

graco st max 595 pc pro latex spuitmachineGraco Ultra Handheld
Mijn wanden en plafonds zijn gestuct kan je komen latex spuiten?

Een stuccer kan op verschillende muren de wanden/plafonds stuccen. Om een perfect resultaat te krijgen met het latex spuiten is het belangrijk om de wanden sausklaar op te laten leveren.

Om dus een antwoord te geven op de vraag:

Zodra de wanden sausklaar, super strak zijn kan ik komen latex spuiten. Zijn de wanden/plafonds behangklaar opgeleverd dan is de kans groot dat het niet verstandig is om latex spuitwerk uit te voeren. Omdat je na het spuiten dan nog een hoop oneffenheden kan zien. Zoals bijvoorbeeld hele kleine gaatjes.

Houd rekening met extra kosten.

Achter sommige vakken die aangekruist kunnen worden in het contactformulier staat “houd rekening met extra kosten”.

Waarom is dit?

De prijzen die hierboven in de vakken opgesomd staan, zijn voor het latex spuiten van standaard wit(tinten). Dit is de goedkoopste oplossing.

Waar “houd rekening met extra kosten” achter staat, staat er omdat de spuiter meer verf of duurdere verf moet gebruiken.

Daarnaast zijn wij dan ook langer met de latex spuitwerk opdracht bezig.

=> Klik hier voor de airless prijzen per m2

Voorbeeld:

Bij het spuiten van gestucte muren moet er eerst een voorstrijklaag gespoten worden. Als er gerookt is in het pand moet er een hele andere duurdere soort latexverf gebruikt worden etc. Zoals de Sigma Stain Away.

Welke gebieden in Nederland ben je werkzaam als latex spuiter?

Voornamelijk ben ik actief in de provincies Zuid Holland, Noord Holland en Utrecht. Woont u wat verder dan is dit geen enkel probleem. Er kan altijd in de buurt een verblijf geregeld worden zodat ik ook bij u latex spuitwerk kan uitvoeren. Op deze pagina kun je alle spuitwerk locaties vinden.

Spuit je ook deuren/trappen etc?

Ja, zeker! Ik spuit ook deuren, trappen, kozijnen etc. Eerst wordt al het houtwerk goed geschuurd. Zodra alles goed glad is word er een laagje grondverf gespoten. Nadat de grondverf goed droog is kit ik alle kieren en dicht ik kleine gaten.

Sigma S2U Nova Spray Primer is de grondverf die ik gebruik bij kaal hout. Sigma S2U Nova Spray Satin is de zijdeglans verf. Voor het spuiten van trappen gebruik ik Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin.

PDF – Vaak gestelde vragen over latex spuiten:

Ik heb een pdf gemaakt met daarin meer vaak gestelde vragen over latex spuitwerk.

pdf logo
=> Klik hier om het pdf bestand te downloaden

Scroll naar boven